メインコンテンツにスキップ

Mid 2009 モデル番号A1278 / 2.26、2.53 GHz Core 2 DuoプロセッサーEMC 2326

942回答 すべてを表示

MacBook Pro a1278 13.3 2009

Macbook pro A1278 turn on, with chime sound disk drive start up sound but no picture or image on the screen, but works on external monitor, or if you put the flashlight at the back of the case with apple logo it shows the image, i need you help because i have two of this macbook that turns on but no picture, please help

Update

First of all thank you for your response, i hope you can use this photo to tell me where is WLED DRIVER, PLEASE let me know if this are not the photo, i can get the photo under this part of the logic board which are near the power switch. thank for your response again

Update

Block Image

Block Image

Block Image

Block Image

Block Image

回答がありました! 回答を表示 同じ問題があります

この質問は役に立ちましたか?

スコア 0

コメント:

do you think if i re-flow the chip will help?or should i replace the chip?what is really the fix on this issue?

さんによる

do you want me to send picture on the other opposite side?

さんによる

Solomon Zamora, my colleagues must be taking the weekend off :-). What is the number for your logic board? It should be an 820-XXXX number and stenciled on the board. Also, what are the last four digits of your computers serial number? this will help me to properly identify your hardware. Right now I have 6 different logic board schematics but need to make sure I have the right one for you.

さんによる

Thanks OT! I was enjoying some nice weather.

さんによる

コメントを追加

3件の回答

選択されたソリューション

Your backlight system has a problem. This series used LED's on the main logic board is the WLED driver which often burns out it is located near the LDVS cable connection. I often find liquid damage in the area.

Pop off the cover and take a good detailed picture of the area and post it for us to see.

このアンサーは役に立ちましたか?

スコア 2

コメント:

Buco Escobar marked it for you in your picture. The reason for the pic was to see what could have damaged it and see if it was burnt. I don't see any signs of water damage and the chip its self looks physically OK. So I wonder if the fuse link burn't instead. Did you disconnect the LVDS cable before? When you first had the problem.

さんによる

i disconnect the cable just to get picture.where is the fuse link located?was it on the opposite side of the board?

さんによる

can you please give me a link where to buy this backlight fuse, i will try to fix this macbook. thank you

さんによる

can you please mark down where is the backlight fuse located? thank you for the response

さんによる

If you look carefully near the large chip you should see a small resistor with a white dot on it this is a fuse link. I'll try to post an image later today with it marked off for you. But the issue now is are you able to solder fine contacts? this is not easy if you haven't I would recommend you bring your system in to someone who can. Besides you'll need to get a replacement fuse link.

さんによる

6件以上のコメントを表示

コメントを追加

There you go.

Block Image

このアンサーは役に立ちましたか?

スコア 2

コメント:

Sir,

I think the WLED Chip that you have mark down is no the my problem , but it is the backlight fuse? can you please mark down where is the WLED fuse?, do you think it is on the opposite of the picture, can you please let me know> thank for the response

さんによる

Thank you for your help, problem solved.

if you don't mind, i have another problem, i have this A1278 with purple or red and blue color screen, it works fine on external monitor but on macbook screen is really annoying , the green is orange or the blue i green etc., so far i did calibrated the setting, reflow the chip(NVIDIA) cleaned,no success, have you heard of this issue?thank you again.

さんによる

コメントを追加

Hey Solomon Zamora, could you tell us what your solution was? I am having a similar problem :(

このアンサーは役に立ちましたか?

スコア 0

コメント:

Solomon had a burnt fuse link. How about posting your own question with your system details in case your problem is different.

さんによる

コメントを追加

回答を追加する

Solomon Zamora さん、ありがとうございました!
統計データを表示:

過去 24時間: 0

過去 7 日: 1

過去 30 日: 1

今までの合計 1,027