メインコンテンツにスキップ

モデル番号A1707。 2017年6月に発売されたこのMacBook Proは、最大3.8 GHzのTurbo Boost搭載の最大2.8 GHzクアッドコアIntel Core i7プロセッサーまでのKaby Lakeプロセッサーを搭載しています。

281回答 すべてを表示

Replaced battery, now left side fan is running at 7,000rpm constant.

Hello forums folk,

I've seen this issue somewhat addressed on here a few times. If I had seen a fix I would not be writing this!

So a few days ago I performed a battery replacement - I followed the guide on this site to a T, and took my sweet time. Upon start up I noticed the left side fan whir to a pretty aggressive start. I have reset the SMC, and NVRAM numerous times to no avail. I just received a replacement fan (from ifixit as well) and just installed it only to have the same issue. My mac fan speed at shows roughly 7,000rpms at all times on the left fan and it will not take to any custom speed input.

At a loss here guys and gals, initially did this to save time and money - can't really afford to give my only computer to Apple for 2-3 weeks, but now here I am and its seeming like I don't have much of a choice.

Any thoughts, tips, tricks, are more than welcome - thank you!

EDIT* diagnostic check shows

"there may be an issue with the fan. Reference Code: PPF004. Additional reference code PPF003"

この質問に回答する 同じ問題があります

この質問は役に立ちましたか?

スコア 1
コメントを追加

2件の回答

Hey Dillon!
Sorry you got this problem, doesn't seem fun at all to hear all day. Do you happen to know if by any chance you accidentally touched or messed around with any setting or anything on board? (like a fan controller)

このアンサーは役に立ちましたか?

スコア 0

1件のコメント:

hey!

thanks for your response, I did not (knowingly) touch or mess around with any setting or anything on board. simply removed the logic board, removed the old battery, and reassembled.

さんによる

コメントを追加

I'm suspecting you might have not fully seated the ribbon cable, connector latch not closed or damaged the connector or load resistor

Block Image

このアンサーは役に立ちましたか?

スコア 0

2 件のコメント:

this is for the fan correct?

I'm not sure how that would have happened when I only replaced the battery to begin with, which is what initially brought this issue to light. this issue did not exist before changing the battery, and still exists now after replacing the fan. the fans ribbon cable was not touched when I replaced the battery. at least not knowingly.

do you recommend opening back up to view if the load resistor is missing?

さんによる

@dukegonzo - Yes this is the fans connection to the logic board as the keyboard cable carries the signal to the logic board (Apples efforts to reduce the parts count)

I see no way to solve your issue without at least inspecting things. Take a picture so we can see things too posting it here iFixitでの質問に画像を追加する方法

さんによる

コメントを追加

回答を追加する

Dillon Smith さん、ありがとうございました!
統計データを表示:

過去 24時間: 0

過去 7 日: 0

過去 30 日: 0

今までの合計 34