メインコンテンツにスキップ

修理を始めるには

修理する権利

ストア

Repair guides and support for the third-generation 5D, a DSLR camera released by Canon in 2012.

13の回答 すべてを表示

No display except when I turn it off

This might be user error (PEBIKAC) or a hardware problem.

My 5D Mark III works fine, except the display will not turn on. All other features are fine. The camera takes photos just fine. Press Menu or Play or INFO, and the display stays blank.

But when you turn the camera off, the LCD lights up like normal and shows the ‘Sensor cleaning’ image! The screen is perfectly bright and looks fine.

This one is stumping me! I can’t access menu settings to tinker at all.

この質問に回答する 同じ問題があります

この質問は役に立ちましたか?

スコア 0
コメントを追加

1 件の回答

Hi @kyle ,

Can you view the settings that are current in the viewfinder OK?

Have you tried pressing the LCD illumination button and check if that “lights up” the screen?

Here’s an image from the user manual that shows where it is located.

Block Image

この回答は役に立ちましたか?

スコア 0

コメント:

The LCD illumination button illuminates the top LCD just fine, but doesn't do anything to the primary LCD.

さんによる

Do you tend to twist the display up or around? Possible cable issue.

さんによる

The display on this particular unit doesn't rotate. I tried plugging it into HDMI, and I get no video. It seems to be a graphics driver problem.

さんによる

Hi @kyle ,

I don't know if a EOS 5D Mk.III is too much different in a lot of things from an EOS 5D but perhaps you could try a complete power refresh and check if that resolves the problem.

According to the EOS 5D service manual there is a CR2016 Lithium coin cell date and time backup battery in the camera. It maintains a few other settings as well.

If your model is the same perhaps you could try removing the main battery and the backup battery, and operating the camera's Power On button for 20 seconds to dissipate any residual charge in the camera in the hope that this may reset the camera back to its' default operating condition in case any settings were corrupted and preventing the camera from fully functioning correctly.

Suggest that you also test the voltage of the backup battery while it is out. It should be 3V DC. If it is <2.6V DC replace it.

There are similar batteries (RTC or CMOS) in desktop and laptop computers and when the voltage falls on these it can cause problems such as no startup, no boot etc because if the BIOS has been corrupted somehow the battery then maintains the corrupted settings etc. This doesn't seem to be too prevalent with batteries that have the correct voltage. Also these are non rechargeable and only last about 5-7 years.

If it does work, you will need to reset the date and time in the camera

Worth a try anyway. Apologies if you've tried this already

さんによる

コメントを追加

回答を追加する

Kyle Wiens さん、ありがとうございました!
統計データを表示:

過去 24時間: 3

過去 7 日: 11

過去 30 日: 45

今までの合計 358