メインコンテンツにスキップ

2015年9月25日に発売。モデル番号はA1688 / A1633。このデバイスの修理は、前世代携帯と同様にスクリュードライバーといくつかの工具が必要です。 GSMまたはCDMA、16、64、128 ギガバイト有り /シルバー、ゴールド、スペースグレイ、ローズゴールドのカラーオプション有り。

2084の回答 すべてを表示

Back camera gone after water damage

Got an iPhone 6s with some water damage. Managed to get back everything to working order except for back camera. Since it was missing PP2V85 I removed U3200 which had suffered a short with VccMain.

Unfortunately CAM_EXT_LDO_EN seems to be missing too, although the pin is shiny and undamaged.

Does CAM_EXT_LDO_EN show up only when camera cable is connected or should I just say goodbye to the main camera ?

回答がありました! View the answer 同じ問題があります

この質問は役に立ちましたか?

スコア 1
コメントを追加

1回答

選択されたソリューション

Hey Arbaman, what do you mean exactly when you say "CAM_EXT_LDO_EN seems to be missing too"? Do you mean the signal or something physical?

I don't remember probing that before but looking at the schematic, it is connected to a UART RTS (Request To Send) pin on the CPU (maybe they ran out of GPIO's!?). Normally, an RTS will go high to initiate a conversation so that's probably what they do here as well; RTS goes high and enables U3200. If you not seeing a signal, you could always pull it high via PP1V8 (or use a DCPS) to see if that enables the camera.

この回答は役に立ちましたか?

スコア 1

コメント:

@refectio Hey Minho, sorry for my lack of precision but I'm pretty new to iPhone repair attempts..would need some training..lol

Anyway you read my mind, I referred to the missing CAM_EXT_LDO_EN signal which should be enabling U3200 and create the needed 2,85v missing right now.

I will try to run a 1,8v bridge and see if that does the trick..thanks for help for now

による

コメントを追加

回答を追加する

arbaman さん、ありがとうございました!
統計データを表示:

過去 24時間: 0

過去 7 日: 0

過去 30 日: 3

今までの合計 145