メインコンテンツにスキップ

基板とCPUのための修理ガイド

135回答 すべてを表示

Wont post, wont do anything, just one green LED.

Details:

old motherboard: ASUS P4T-E

old GPU: ATI Radeon 7500

old RAM: 2x Sim Tech C-RIMM 0150 Continuity RIMM module, 2x Samsung 800-45 256MB RAM

old CPU: Intel Pentium 4

its all dead except for 1 little green LED on the MB. no post codes, no display, no fans, no nothing.

I'm stumped.

@avanteguarde @danj @paperboypaddy any ideas?

power button does nothing. reset button does nothing either.

Update (02/07/2018)

Pictures:

Block Image

Block Image

Block Image

Block Image

Block Image

Block Image

回答がありました! 回答を表示 同じ問題があります

この質問は役に立ちましたか?

スコア 1

コメント:

@oldturkey03 I'm wondering do you have any experience in PCs?

さんによる

@captainsnowball that is a depend. Depends on what you got and what the issues are. I do not deal with any software issues and consider those not-repair related.

さんによる

Any ideas then?

さんによる

Yikes why do you have the power supply open?!

さんによる

Yeah don't mess with PSUs.

さんによる

2件以上のコメントを表示

コメントを追加

5件の回答

選択されたソリューション

Hi Aiden,

If your computer is running slower than usual, randomly freezes or restarts, or refuses to boot, see the Motherboard Has a Faulty Capacitor problem page for capacitor troubleshooting help.

Have you tried unplugging the power cable and shorting the physical pins on the board for the power switch? You could potentially just have a bad switch or one that isn't connected properly. Here's a link to the motherboard. Page 42 covers the front panel header, though I would review this manual in more depth. I'm seeing some DIP switches that I haven't seen on a computer in a while, so make sure you have those dialed in for stock speeds settings before attempting to boot and make changes. Have you attempted a full disassembly and reassembly with only the CPU, GPU, and RAM installed?

- Jasen

このアンサーは役に立ちましたか?

スコア 2

コメント:

Its only the motherboard itself. with the GPU RAM and CPU in.

さんによる

What should I set it to?

さんによる

Ok if it's just those components, did you try starting the machine by shorting the two front panel pins that are assigned for the power button?

さんによる

Yes. I have the front panel connected I'll add a pic.

さんによる

Go to page 18 in the manual, try alternating the jumper setting for JumperFree and JumperMode, and powering the machine on with either option set. And ok, great. A pic would greatly help!

さんによる

14件以上のコメントを表示

コメントを追加

If it has built in graphics, try those. Even unplug the the VGA power cable. (That's what they used to call a GPU in the old days.)

I hope you're fluent in google translate: https://www.asus.com/supportonly/P4T-E/H...

Update (02/08/2018)

@captainsnowball you got a CPU heatsink? Many PC's won't even boot if you don't have a CPU fan and system fan.

このアンサーは役に立ちましたか?

スコア 0
コメントを追加

Picture # 5.... It seems that the "power" thing is crooked. I am new to things like this, but I think that could be part of the problem. And there is a lot of dust. Maybe try cleaning it?

このアンサーは役に立ちましたか?

スコア 0

コメント:

That's the power switch header. Looks like it's fine.

さんによる

Hmm.....I don't know whats wrong, but I'll keep examining the pictures for you.

さんによる

コメントを追加

First: Close that PSU now. This is horribly dangerous, if you touch the wrong part and unload a capacitor you can kill yourself.

There is also a very good chance it wont post because there is no CPU cooler mounted. A CPU requires a specific amount of pressure to make contact with the socket.

Even if it would turn on, it would overheat within 20 seconds and shut down again. On older CPU's this can be fatal to the CPU.

So: Mount the Cooler, and make sure it fits properly (No wiggling). And make sure you use thermal paste.

このアンサーは役に立ちましたか?

スコア 0
コメントを追加

Hi. My name is dinu and i have a pc problem.

I am currently buildimg a pc. When i plugged the 24 pin the fans were already spinning (even from gpu) and i got 2 red Led glowing (cpu led), then i plugged the 8 pin connector for cpu power. Now I’m getting a green Led, no sign of life. I’ve already tried to use the phisycal pins instead of the power button. Still not working.

Pls help

My motherboard is an intel zx58so

Cpu: intel i7-920

Amd 6970 Sapphire

このアンサーは役に立ちましたか?

スコア 0
コメントを追加

回答を追加する

Aiden さん、ありがとうございました!
統計データを表示:

過去 24時間: 0

過去 7 日: 2

過去 30 日: 16

今までの合計 1,079