メインコンテンツにスキップ

The Asus Transformer Book T100TA is a full Windows 8.1 hybrid tablet.

70の回答 すべてを表示

My device says there is no audio output installed

My laptop is an Asus transformer T100TA Windows 8.1 32 bit operating system, x64 based processor.

So.. The other day, I was trying to install windows 10. While it was installing, the screen blacked out and it forced restarted several times. After it stopped restarting, it just cleared all of its data... Windows 10 was not installed... So it basically just factory reset itself... I don't want that happening again so I'm just going to keep Windows 8.

Now, to my problem.. The laptop can't play sounds anymore. When I hover my mouse over the speaker icon in the tool bars, it says "No audio output device is installed." I've spent so much time researching a solution but I've finally given up.

Any help is appreciated :)

回答がありました! View the answer 同じ問題があります

この質問は役に立ちましたか?

スコア 2

コメント:

Does an audio device or "unknown" device show up in device manager?

による

Also you could try making a copy of your files with file history and do a fresh install of win 10...

による

After I installed the chipset and audio drivers, the adio started working normally again. Thanks for the help, @ethreal1 :)

による

Install drivers in c/driver , then unzip it. Open device manager from the windows, find unknown devices and after, install your driver from the location C/DRIVER.

による

表示する 1 他のコメントを

コメントを追加

5回答

選択されたソリューション

Hi Allen,

I've had the same problem with my T100TAF.

You need two devises to get sound, one Intel one one Realtek.

If the drivers of these devices do not match, you have a problem.

I fixed doing the following:

( I'm using a Dutch version of Windows, so my English menu texts might differ)

First of all don't let windows search for drivers on line.

Go to --This PC--properties --advanced system settings--hardware--settings for device installation.

Select --No let me decide--Never load drivers from Windows Update, deselect --automatic...supplier.

And confirm.

Download from Asus the chipset driver and the audio driver for your tablet and unpack them.

Go to the Device Manager and uninstall anything you find under ---audio video and games--

and also under --audio inputs outputs--

Go to --Action--Look for changed devices--

At this point, the Device Manager shows one Unknown devi

Right click the device and go to --properties--details--.

It will read --ACPI\10EC5642... witch means this is the Realtek device.

Update the driver and navigate to the downloaded Asus audio driver, open the Win8.1 directory chose X86 for 32 bits. Install the driver.

Now, the unknown device has changed it's identity, if you right click anew, the-- path to device instance-- now reads ACPI\80860F28... witch means it is the Intel device.

Install the driver from the chipset directory--Drivers--Audio

You should be able to enjoy your audio by now.

この回答は役に立ちましたか?

スコア 8

コメント:

Thank you so much for the help. I have been worrying about this device because I only recently bought this.. Once again, thank you for the help :D

による

I had this problem for two months and had spent 10s of hours going round and round in circle without success. This solution did the trick and deserves more publicity. Many, many thanks indeed!

による

Explicación muy buena y detallada. Llevaba días tratando de solucionar el problema y esto me funcionó a la perfección. Gracias!

による

Dude!!! I am an amateur techie, I buy things, fix them, and sell them for fun and profit, basically. It is a hobby. I’m fairly decent at it. This answer solved my problem!!! I have 4 of these, all but one of them have perfectly fine audio. Frustrating as ever! I wish you would post some way of recompense, you DESERVE IT!!

I had to turn off Windows 10 automatically updating hardware drivers first, and then install them, but IT WORKED!!!

YOU TOTALLY ROCK!!!!

による

コメントを追加

Download Audio_Realtek_Win81_32_VER6296004087

Then install and Restart

After that

Download SOCPackage_Intel_BayT_T100TA_Win81_32_VER112

Then Install and restart

Done All ok ....be :)

Intel atom chipset package must be matched with realtek soft........

この回答は役に立ちましたか?

スコア 5

コメント:

Tranks bro, tanks

による

This one worked for me on my Asus T100T! Thanks!

The others didn't work for my Asus, but did for my Acer Switch 10. Go figure.

による

コメントを追加

excelente respuesta muchas gracias a mi tambien me ayudo mucho en solucionar ese mismo problema

この回答は役に立ちましたか?

スコア 0
コメントを追加

Let’s try to uninstall the sound driver from your computer and install the latest audio driver into your computer. after installing the driver, if the sound not working. you need to use an external speakers into your computer. for more information, you may visit: asus laptop sound not working problem.

この回答は役に立ちましたか?

スコア 0
コメントを追加

http://www.transformerforums.com/forum/t...

I had the same issue -- sound stopped working around the 10/7/2015 Win10 update. I was able to get the sound working on my Win10 T100TA by doing the following:

1. Download the most recent Win8.1 Chipset drivers from Asus:

ASUS Transformer Book T100TA | 2-in-1 PCs | ASUS USA > (Win8.1 32 bit) > Chipset > SOC Driver Package (2014/01/03)

2. Install the above SOC drivers and Reboot if prompted.

(Sound started working here.)

3. Run Windows Update. Install the latest Win10 drivers (dated 10/7!) and Reboot if prompted.

(Sound continued to work.)

Hopefully this saves folks having to redo their Win10 setup if they'd otherwise prefer not to.

Last edited by MortonThule; 10-11-2015 at 05:17 PM. Reason: clarification re drivers to download

この回答は役に立ちましたか?

スコア 0
コメントを追加

回答を追加する

Allen Nguyen さん、ありがとうございました!
統計データを表示:

過去 24時間: 7

過去 7 日: 61

過去 30 日: 267

今までの合計 18,204