2012年6月12日に発売。Turbo Boost付きのインテルプロセッサー、モデル番号は A1278。

1173の回答 すべて表示

CPU Overload 300%

Hi guys I'm new so I'm sorry if this isn't a perfect description.

Computer: MacBook Pro 13" mid 2013, 2.5 GHz Intel Core i5 (EMC: 2554)

Problem: sluggish performance fans constantly on full along with kernel task taking up 300% CPU

Having already carried out an SMC and PRAM reset nothing worked, then also reinstalled OS again no success.

Carried out an AHT and got error message:

4SNS/1/C0000008 : TAOP -- 124

After some research I realised that it was the ambient temperature sensor which was malfunctioning (TAOP)

To test this I installed Istat and Temperature gauge pro but got no abnormal sensor readings (or at least it don't thin they are)

( CPU 1 core : 32 degrees Celsius)

(CPU 2 core : 32 degrees Celsius)

(CPU core peci : 32 degrees Celsius)

(GPU 1 Diode : 36 degrees Celsius)

(Palmrest proximity : 25 degrees Celsius)

(HHD : 32 degrees Celsius)

This confused me is the TAOP sensor not monitored? Is there anyway to disable it?

Is the sensor on the logic board or on another component that I could switch out?

Is my board dead as a dodo?

(Oh and my MacBook Pro is no longer under warranty.)

この質問に回答する 同じ問題があります

この質問は役に立ちましたか?

スコア 0

コメント:

Does anyone know if this sensor is on the logicboard?

による

コメントを追加

Pro Tech ツールキットを含むご注文、もしくは総額 $100ドル以上のご注文については送料無料です。

当社のショップを閲覧する

3回答

Do you have an external drive (disk or SSD/Flash) FireWire (best) or USB, that you can setup as a bootable drive? If you do try running your system from it to see if that made a difference.

If it did its likely your HD's SATA cable is bad.

この回答は役に立ちましたか?

スコア 0

コメント:

Any other ideas?

による

How did you install the OS onto the flash? Are you sure its the booting drive.

による

Yeah I'm sure. Ran it off a usb harddrive but didn't work (had mavericks installed on external hard drive and snow leopard on internal hard drive so I'm sure :P Kinda a pain as I'm a student and really dont want to have to pay for a new logic board. Think I've found a temporary solution until I manage to save up some cash over the summer to buy a new one: Installed Windows 7, I'm guessing that it isn't influenced by the sensor reading as everything is working fine. Shame tho.. no backlight working and my fn keys dont work either :( Wish i didn't have to do this but need my computer for uni work so I don't think I have any other options.. Still have OS Mavericks incase I really need Mac I guess.. A bit of a pain, so if you have any other Ideas I'm all ears! (writing this from a MBP running windows.. feeling like a right idiot..)

による

? Any ideas ?

による

Whats confusing me here is the error is a temp sensor on the optical drive. My copy of Temperature Gauge shows the optical drive Temperature Optical Drive 0 Proximity At this point I suspect the sensor in your optical drive is bad or has become disconnected some how. Unlike the iMac units these optical drives have the sensor built-in. You'll need to get a replacement drive to fix this. Follow this IFIXIT guide MacBook Pro 13" Unibody Mid 2012 Optical Drive Replacement

による

表示する 2 他のコメントを

コメントを追加

Ok thanks I'll give it a try and get back to u!

この回答は役に立ちましたか?

スコア 0

コメント:

Right installed OS X on a USB but that hasn't changed the kernal_task still at 300% :(, do you by any chance know where the sensor is?

による

Did you fix it?

による

コメントを追加

Hello!

Did you fix it?

この回答は役に立ちましたか?

スコア 0
コメントを追加

回答を追加する

Idiotindisguise さん、ありがとうございました!
統計データを表示:

過去 24時間: 0

過去 7 日: 1

過去 30 日: 6

今までの合計 1,084