メインコンテンツにスキップ

not working and it's not charging

I have a problem with a ryobi one+ 18v li-ion battery 5.0AH it's not working and it's not charging up is there any way to fix it?

この質問に回答する 同じ問題があります

この質問は役に立ちましたか?

スコア 0

コメント:

Stephen Walker what have you checked? Does your charger work? Checked with a multimeter? It is possible that this is a charger issue or a dead cell issue in your battery.

さんによる

@oldturkey03

Hi the charger is working fine just there's nothing working with the battery . The led lights not coming on

さんによる

Rechargeable batteries will have a longer life if: 1. allow each battery to completely recharge before using it.

2. battery to completely discharge before putting back on the charger.

WHY? Rechargeable batteries have a chemical property which is often called "memory." Each time the two rules explained above are violated, the total power capacity of the battery will "forget" to utilize the entire capacity of that battery.

Consider the history of rechargeable batteries. The chemical compounds continue to change as engineers and inventors find a chemical compound which has lengthened battery life. Consider Ni-Cad batteries versus Lithium ion batteries: the number of hours that either omore than 1024 charactersf these battery types can deliver usable power before they "die" is amazingly different.

To be able to understand the complexities between various battery types would require a detailed explanation of volts, amps & watts, plus an extensive knowledge of the chemistry specialization of metallurgy.

さんによる

コメントを追加

2件の回答

最も参考になった回答

@Stephen Walker that would mean that it most likely your battery cells. You’d have to take the pack apart and check the cells. Now here is the downside. Some of those packs have an IC that prevents the battery from charging if their charge cycle count to high etc. Just another manufacturers gimmick from repairing the battery.

このアンサーは役に立ちましたか?

スコア 1
コメントを追加

I have basically the same problem with a 1.5Ah pack. All 5 cells have between 3.75 and 3.77V, the output of the pack is only 6.44V and 2 of 4 LEDs are lighting up, but the charger and the tools do not recognise the pack.

I can tell the charger and the tools are ok, since my other packs are working well.

So I guess the allowed charge cycles are reached and Ryobi does not want the planet to survive :(

what a crap!

このアンサーは役に立ちましたか?

スコア 0
コメントを追加

回答を追加する

Stephen Walker さん、ありがとうございました!
統計データを表示:

過去 24時間: 0

過去 7 日: 0

過去 30 日: 27

今までの合計 773