メインコンテンツにスキップ

修理を始めるには

修理する権利

ストア

モデル番号A1502/2.6GHz(Turbo Boost使用時最大3.1GHz)もしくは2.8GHzTurbo Boost使用時最大3.3GHz)デュアルコアIntel Core i7、4MB共有L3キャッシュに変更可能

441の回答 すべてを表示

Hoe kan ik deze schade, te zien op deze foto, (laten) oplossen?

Mijn Macbook is stuk gegaan terwijl hij in de nacht aan de lader zat. Er was daarna een doorgebrand lucht te ruiken aan de achterkant. (geen waterschade of iets anders). Gevolg: laptop deed niets meer. Apple kon de data niet meer redden/garanderen, dus ik heb eerst iemand gevraagd om de data eraf te halen. Hierdoor kon ik geen aanspraak meer maken op garantie. Balen!

Nu zit ik met het volgende. Op het moederbord is er overduidelijk één chipje gaan smeulen (zie foto). Dit heeft kortsluiting veroorzaakt. De rest van het moederbord en de andere interne onderdelen zijn niet aangetast. Het hele moederbord vervangen is nogal een duur geintje. Kan iemand mij vertellen op basis van onderstaande wat mijn opties zijn om dit apparaat te (laten) repareren.

Block Image

この質問に回答する 同じ問題があります

この質問は役に立ちましたか?

スコア 0
コメントを追加

2件の回答

最も参考になった回答

Beste Baas,

Het onderdeeltje is een condensator die zorgt voor stabiliteit op deze voltagelijn. Kortsluiting van dat stuk zorgt voor een rechtstreekse verbinding tussen de grond/aarding & de voltagelijn (gezien de grootte van de condensatoren en het feit dat het toestel niets doet :D een belangrijke voltagelijn.)

Voor je iets begint te bestellen, best eens meten met een multimeter of er effectief een kortsluiting is (lage omhmse weerstand) en dan het defecte stuk er van tussen halen.

Mocht de weerstand nu aanzienlijk hoger zijn na het verwijderen, is de kortsluiting opgelost en kan je waarschijnlijk het toestel al opstarten. Condensatoren zijn meestal redundant aangebracht en je hoeft deze niet per sé te vervangen, al is dat natuurlijk wel beter (soms beter niet vervangen dan vervangen met een misse condensator).

Mocht het hiermee niet opgelost zijn, binnen brengen bij een repairshop die microsoldering doet. De defecte condensator kan namelijk gevolgschade zijn en de oorzaak kan ergens anders liggen.

Mvg,

Tom Damman

Herstelcenter.be

この回答は役に立ちましたか?

スコア 1
コメントを追加

Of je besteld het onderdeeltje en vervangt het zelf. Is een vrij groot component dus zal voor een beetje ervaren soldeerder niet moeilijk zijn. Of je gaat opzoek naar een hersteller in de buurt.

Mvg

この回答は役に立ちましたか?

スコア 0
コメントを追加

回答を追加する

Baas さん、ありがとうございました!
統計データを表示:

過去 24時間: 0

過去 7 日: 0

過去 30 日: 1

今までの合計 118