メインコンテンツにスキップ

1.8 GHz デュアルコア Intel Core i5(Turbo Boost使用時最大2.8 GHz)3MB L3キャッシュ

344の回答 すべて表示

MacBook air shift reageert niet, waterschade. Vervangen?

Hi,

Weekje geleden een Macbook Air mid-2012 gekregen om een te onderzoeken waarom de laptop het niet meer deed (van familie). Bleek een probleem met de linker shift toets te zijn. De linker shift bleef continu 'aan'. Via een programma (Karabiner) heb ik die toets kunnen uitschakelen (softwarematig dus). Niet wenselijk en wil het graag blijvend oplossen. Wel is bekend dat er een kleine hoeveelheid vocht op het toetsenbord is gevallen laatst. Na het open schroeven bleek het inderdaad vochtschade te zijn. Op de achterkant van het touchpad zag ik vlekken en achter op de batterij. Touchpad werkt overigens goed.

Nu denk ik aan het vervangen van het toetsenbord + backlightverlichting. Maar hoe groot is de kans dat dit het probleem oplost? Kan het ook een kabel of chip defect zijn bijvoorbeeld?

Tips op internet over het vervangen van de gehele uppercase ipv enkel het toetsenbord heb ik gezien, maar toch ga ik voor alleen het toetsenbord, mocht dit nodig zijn.

Aanvulling: alles wordt standaard in hoofdlettens geschreven, dus de shift blijft actief zonder in te drukken. Bij booten moet ik option ook indrukken om veilige modus te voorkomen.

Iemand ervaring of een idee welk onderdeel defect kan zijn? Alvast bedankt.

この質問に回答する 同じ問題があります

この質問は役に立ちましたか?

スコア 0
コメントを追加

iPhone X用修理キット

Warranty up? No worries, we’ve got the fix.

ショップを見る

iPhone X用修理キット

Warranty up? No worries, we’ve got the fix.

ショップを見る

1回答

Bij vocht schade is het inderdaad aangewezen je toetsenbord te vervangen. Soms is het mogelijk om enkel het toetsenbord te vervangen en niet heel de uppercase. Al worden de nieuwe toetsenborden "geschoten" in de uppercase ipv met schroefjes. Je probleem zal sowieso opgelost zijn als je het toetsenbord vervangt (al dan niet met uppercase.)

この回答は役に立ちましたか?

スコア 0

コメント:

Helaas was dit niet het geval, toetsenbord + backlight vervangen. Daarna ook de flatcable. Geen resultaat, probleem bleef aanwezig. Inmiddels is de laptop verkocht oor onderdelen. Toch bedankt!

による

Zeer vreemd! heb al zeer veel MacBooks met waterschade gehad waar er problemen waren met het toetsenbord. Altijd prima gewerkt. Soms is het wel aangewezen om de connector op het moederbord wel eens op te kuisen met isopropanol.

による

Mogelijkheid dat de connector van touchpad 'vuil' is?

による

Ja elke connector waar water aan geweest is moet ook worden opgekuist.

による

コメントを追加

回答を追加する

Kobus さん、ありがとうございました!
統計データを表示:

過去 24時間: 0

過去 7 日: 0

過去 30 日: 1

今までの合計 107