メインコンテンツにスキップ
ヘルプ

現在のバージョン作成者: mayer (投票の詳細) ,

タイトル:

Issues with bottom RAM-slot MBP 2012

テキスト:

Hi guys,

I bought a used MPB 13'' Mid 2012 this week.

I got the system with 1 4GB RAM stick installed (in the top-slot) and the other slot being empty.

I bought myself 2x 8GB of RAM (Corsair Vengeance 1600Mhz DDR-3)

After putting in both sticks the macbook didn't start. No beeps, black screen, just 3 flashing/blinking lights at the LED indicator, with a 1 second pause in between the 3 flashes.

Put the old RAM back in the bottom slot, same problem.

Put the 8GB RAM back in the top slot, system boots normally with 8GB of RAM.

Pretty much tried everything after that, SMC reset, PRAM reset, loosening screws of RAM-bracket.

After that I tried to put 1 RAM stick back in the bottom slot, and tried to boot.

This time it booted, with black stripes flashing in the screen and the boot taking a very long time while the load bar was not progressing (hope this makes sense to read).

So I turned the system off, put the 8GB stick in the top slot and now working fine with 1 8GB slot.

Really would like the bottom slot to work as well, feels like i am out of options.

(Not going to replace the logic board for this problem)

Can anyone help, or has anyone had the same problems?

Thanks in advance!

デバイス:

MacBook Pro 13" Unibody Mid 2012

ステータス:

open

アンサーフォーラムの回答が承認:

327606

オリジナル投稿者: Nawo13 ,

タイトル:

Issues with bottom RAM-slot MBP 2012

テキスト:

Hi guys,

I bought a used MPB 13'' Mid 2012 this week.

I got the system with 1 4GB RAM stick installed (in the top-slot) and the other slot being empty.

I bought myself 2x 8GB of RAM (Corsair Vengeance 1600Mhz DDR-3)

After putting in both sticks the macbook didn't start. No beeps, black screen, just 3 flashing/blinking lights at the LED indicator, with a 1 second pause in between the 3 flashes.

Put the old RAM back in the bottom slot, same problem.

Put the 8GB RAM back in the top slot, system boots normally with 8GB of RAM.

Pretty much tried everything after that, SMC reset, PRAM reset, loosening screws of RAM-bracket.

After that I tried to put 1 RAM stick back in the bottom slot, and tried to boot.

This time it booted, with black stripes flashing in the screen and the boot taking a very long time while the load bar was not progressing (hope this makes sense to read).

So I turned the system off, put the 8GB stick in the top slot and now working fine with 1 8GB slot.

Really would like the bottom slot to work as well, feels like i am out of options.

(Not going to replace the logic board for this problem)

Can anyone help, or has anyone had the same problems?

Thanks in advance!

デバイス:

MacBook Pro 13" Unibody Mid 2012

ステータス:

open