メインコンテンツにスキップ

修理を始めるには

修理する権利

パーツ&ツール

ヘルプ

現在のバージョン作成者: kwackman ,

タイトル:

Won't boot - question mark appears. part 2!

テキスト:

This is a follow on from

http://www.ifixit.com/Answers/View/28337/Won't+boot+-+question+mark+appears.

To recap...

When I turn the powerbook on it chimes and eventually just shows the flashing question mark. The HD has been changed but same result.

It won't boot from the optical drive (holding C down, or not), it just ejects discs after about a minute.

BUT I did get it to boot from an external firewire drive, after getting advice from this forum. But when I ran disc utility (from firewire drive) it couldn't "see" either the internal HD or the optical.

Someone suggested I unplug the optical drive in case it was faulty and somehow it was dragging down the disc buss? Anyway, did this, but no change.

So, in my ignorance I thought it must be a faulty logic board, and I've just managed to replace that (thanks to this site!).

But, I STILL get the same question mark - I'm gutted!

Before I kick this into a recycling bin, has anyone any ideas what I could try next?

Thanks in advance.

デバイス:

PowerBook G4 Aluminum 12" 867 MHz

ステータス:

open

承認された回答:

28372

複製先:

28337

編集者: rab777hp and Sterling Hirsh (投票の詳細) ,

タイトル:

Won't boot - question mark appears. part 2!

テキスト:

This is a follow on from

http://www.ifixit.com/Answers/View/28337/Won't+boot+-+question+mark+appears.

To recap...

When I turn the powerbook on it chimes and eventually just shows the flashing question mark. The HD has been changed but same result.

It won't boot from the optical drive (holding C down, or not), it just ejects discs after about a minute.

BUT I did get it to boot from an external firewire drive, after getting advice from this forum. But when I ran disc utility (from firewire drive) it couldn't "see" either the internal HD or the optical.

Someone suggested I unplug the optical drive in case it was faulty and somehow it was dragging down the disc buss? Anyway, did this, but no change.

So, in my ignorance I thought it must be a faulty logic board, and I've just managed to replace that (thanks to this site!).

But, I STILL get the same question mark - I'm gutted!

Before I kick this into a recycling bin, has anyone any ideas what I could try next?

Thanks in advance.

デバイス:

PowerBook G4 Aluminum 12" 867 MHz

ステータス:

open

複製先:

28337

編集者: Sterling Hirsh ,

タイトル:

Won't boot - question mark appears. part 2!

テキスト:

This is a follow on from
 
http://tinyurl.com/3xrapjahttp://www.ifixit.com/Answers/View/28337/Won't+boot+-+question+mark+appears.
http://tinyurl.com/3xrapjahttp://www.ifixit.com/Answers/View/28337/Won't+boot+-+question+mark+appears.
 
To recap...
 
When I turn the powerbook on it chimes and eventually just shows the flashing question mark. The HD has been changed but same result.
 
It won't boot from the optical drive (holding C down, or not), it just ejects discs after about a minute.
 
BUT I did get it to boot from an external firewire drive, after getting advice from this forum. But when I ran disc utility (from firewire drive) it couldn't "see" either the internal HD or the optical.
 
Someone suggested I unplug the optical drive in case it was faulty and somehow it was dragging down the disc buss? Anyway, did this, but no change.
 
So, in my ignorance I thought it must be a faulty logic board, and I've just managed to replace that (thanks to this site!).
 
But, I STILL get the same question mark - I'm gutted!
 
Before I kick this into a recycling bin, has anyone any ideas what I could try next?
 
Thanks in advance.

デバイス:

PowerBook G4 Aluminum 12" 867 MHz

ステータス:

open

編集者: originalmachead ,

タイトル:

Won't boot - question mark appears. part 2!

テキスト:

This is a follow on from

http://tinyurl.com/3xrapja

To recap...

When I turn the powerbook on it chimes and eventually just shows the flashing question mark. The HD has been changed but same result.

It won't boot from the optical drive (holding C down, or not), it just ejects discs after about a minute.

BUT I did get it to boot from an external firewire drive, after getting advice from this forum. But when I ran disc utility (from firewire drive) it couldn't "see" either the internal HD or the optical.

Someone suggested I unplug the optical drive in case it was faulty and somehow it was dragging down the disc buss? Anyway, did this, but no change.

So, in my ignorance I thought it must be a faulty logic board, and I've just managed to replace that (thanks to this site!).

But, I STILL get the same question mark - I'm gutted!

Before I kick this into a recycling bin, has anyone any ideas what I could try next?

Thanks in advance.

デバイス:

PowerBook G4 Aluminum 12" 867 MHz

ステータス:

open

オリジナル投稿者: kwackman ,

タイトル:

Won't boot - question mark appears. part 2!

テキスト:

This is a follow on from

http://tinyurl.com/3xrapja

To recap...

When I turn the powerbook on it chimes and eventually just shows the flashing question mark. The HD has been changed but same result.

It won't boot from the optical drive (holding C down, or not), it just ejects discs after about a minute.

BUT I did get it to boot from an external firewire drive, after getting advice from this forum. But when I ran disc utility (from firewire drive) it couldn't "see" either the internal HD or the optical.

Someone suggested I unplug the optical drive in case it was faulty and somehow it was dragging down the disc buss? Anyway, did this, but no change.

So, in my ignorance I thought it must be a faulty logic board, and I've just managed to replace that (thanks to this site!).

But, I STILL get the same question mark - I'm gutted!

Before I kick this into a recycling bin, has anyone any ideas what I could try next?

Thanks in advance.

デバイス:

PowerBook G4 Aluminum 12" 867 MHz

ステータス:

open