Skip to main content
ヘルプ

現在のバージョン作成者: Shane Murphy ,

タイトル:

27" iMac suddenly won't turn on… completely dead? (late 2009 2309)

テキスト:

Model'''Model: Late 2009 iMac 27" A1312 2309 (Core 2 Duo)Duo)'''
Model'''Model: Late 2009 iMac 27" A1312 2309 (Core 2 Duo)Duo)'''
 
Need some help please! I woke up one morning recently to find my iMac was dead to any input. It was working fine the night before, I didn't shut down and just let it go to sleep on it's own. There is '''zero''' response when the power button is pressed, no boot chime, no screen response, no fans/hard drives spin… nothing.
 
What I've tried so far:
 
* Different power sockets, different power lead
* Reset SMC
* Replaced PRAM battery
* Replaced iMac power supply
* Removed graphics card
 
There is only one diagnostic led lit on the logic board (labelled LED601) when the iMac is plugged in:
 
[image|747083]
 
There are 4 LEDs in total and it's the led furthest from the board edge that lights up. Strangely the service manual for this model seems to list the LEDS in an opposite order to my board:
 
[image|747088]
 
I assume the LED that is lit up must be LED 1? ( indicating that trickle voltage from the power supply has been detected by the logic board).
 
Does'''Does this mean that it's most likely a logic board fail?fail?''' why would the logic board suddenly fail overnight when iMac was sleeping?
Does'''Does this mean that it's most likely a logic board fail?fail?''' why would the logic board suddenly fail overnight when iMac was sleeping?

デバイス:

iMac Intel 27" EMC 2309 and 2374

ステータス:

open

オリジナル投稿者: Shane Murphy ,

タイトル:

27" iMac suddenly won't turn on… completely dead? (late 2009 2309)

テキスト:

Model: Late 2009 iMac 27" A1312 2309 (Core 2 Duo)

Need some help please! I woke up one morning recently to find my iMac was dead to any input. It was working fine the night before, I didn't shut down and just let it go to sleep on it's own. There is '''zero''' response when the power button is pressed, no boot chime, no screen response, no fans/hard drives spin… nothing.

What I've tried so far:

* Different power sockets, different power lead
* Reset SMC
* Replaced PRAM battery
* Replaced iMac power supply
* Removed graphics card

There is only one diagnostic led lit on the logic board (labelled LED601) when the iMac is plugged in:

[image|747083]

There are 4 LEDs in total and it's the led furthest from the board edge that lights up. Strangely the service manual for this model seems to list the LEDS in an opposite order to my board:

[image|747088]

I assume the LED that is lit up must be LED 1? ( indicating that trickle voltage from the power supply has been detected by the logic board).

Does this mean that it's most likely a logic board fail? why would the logic board suddenly fail overnight when iMac was sleeping?

デバイス:

iMac Intel 27" EMC 2309 and 2374

ステータス:

open