メインコンテンツにスキップ
ヘルプ

現在のバージョン作成者: Mike ,

タイトル:

To the Tekkies: Not charging / water spill 820-3662-03

テキスト:

[image|584486]
Hi,
just got my hands on a 15" late 2013 MBP with a tiny water issue (bottom of the case) Its working fine on Power - but the Battery is not charging.
i allready did smc reset and PRAM NVRAM Reset.
only 2 of the water indicators are red. One on the left Battery and the other is on the right side of the battery connector board. all other Indicators are white. there is no sign of corrosion - or signs of liquid on the mainboard - i have seen plenty....
I took a multimeter to check the battery and have measured several points with different voltage readings. (from right to left on the Batt. Connector board: 11,05V / 7,37V / 3,68V comming from the Cells).
When powered on - the main board Battery connector (left to right) gives following reading:
Batt NEG - sys 0,02V (possibly 0V)
Batt NEG - sda 3,38V
Batt NEG - scl 3,38V
Batt NEG - BATT 3S 1 12,84V
Batt NEG - BATT 3S 2 12,84V
Batt NEG - BATT 3S 3 12,84V
Batt NEG - BATT 3S 4 12,84V
Checking the Battery Connector (not connected to the mainboard) i get:
Batt NEG - sys 0,3V
Batt NEG - sda 0,18V
Batt NEG - scl 0,17V
Batt NEG - BATT 3S 1 0V
Batt NEG - BATT 3S 2 0V
Batt NEG - BATT 3S 3 0V
Batt NEG - BATT 3S 4 0V
does it just need a new battery? is the Connector board from the battery damaged? i have sources for new batterys for late 2013 Retinas - and yes - i know that it is not a "servicable" Part.
all help is very appreciated !!!
pics from coconutbattery:
[image|584601]
[image|584600]
btw- the residue on the Logicboard is from cleaning it - not from the spill..
-Thanks, Mike
-
+Thanks, Mike
this is what i found on a polish site - i know this is not a late 2013 - but are the readings of the multimeter supposed to be the same?
[image|585294]

デバイス:

MacBook Pro 15" Retina Display Late 2013

ステータス:

open

アンサーフォーラムの回答が承認:

+236629

編集者: Mike ,

タイトル:

To the Tekkies: Not charging / water spill 820-3662-03

テキスト:

[image|584486]
Hi,
just got my hands on a 15" late 2013 MBP with a tiny water issue (bottom of the case) Its working fine on Power - but the Battery is not charging.
i allready did smc reset and PRAM NVRAM Reset.
only 2 of the water indicators are red. One on the left Battery and the other is on the right side of the battery connector board. all other Indicators are white. there is no sign of corrosion - or signs of liquid on the mainboard - i have seen plenty....
I took a multimeter to check the battery and have measured several points with different voltage readings. (from right to left on the Batt. Connector board: 11,05V / 7,37V / 3,68V comming from the Cells).
When powered on - the main board Battery connector (left to right) gives following reading:
Batt NEG - sys 0,02V (possibly 0V)
Batt NEG - sda 3,38V
Batt NEG - scl 3,38V
Batt NEG - BATT 3S 1 12,84V
Batt NEG - BATT 3S 2 12,84V
Batt NEG - BATT 3S 3 12,84V
Batt NEG - BATT 3S 4 12,84V
Checking the Battery Connector (not connected to the mainboard) i get:
Batt NEG - sys 0,3V
Batt NEG - sda 0,18V
Batt NEG - scl 0,17V
Batt NEG - BATT 3S 1 0V
Batt NEG - BATT 3S 2 0V
Batt NEG - BATT 3S 3 0V
Batt NEG - BATT 3S 4 0V
does it just need a new battery? is the Connector board from the battery damaged? i have sources for new batterys for late 2013 Retinas - and yes - i know that it is not a "servicable" Part.
all help is very appreciated !!!
pics from coconutbattery:
-[image|584601][image|584600]
+[image|584601]
+
+[image|584600]
btw- the residue on the Logicboard is from cleaning it - not from the spill..
-Thanks, Mike
+Thanks, Mike
+
+
+this is what i found on a polish site - i know this is not a late 2013 - but are the readings of the multimeter supposed to be the same?
+
+[image|585294]

デバイス:

MacBook Pro 15" Retina Display Late 2013

ステータス:

open

編集者: Mike ,

タイトル:

To the Tekkies: Not charging / water spill 820-3662-03

テキスト:

[image|584486]
Hi,
just got my hands on a 15" late 2013 MBP with a tiny water issue (bottom of the case) Its working fine on Power - but the Battery is not charging.
i allready did smc reset and PRAM NVRAM Reset.
only 2 of the water indicators are red. One on the left Battery and the other is on the right side of the battery connector board. all other Indicators are white. there is no sign of corrosion - or signs of liquid on the mainboard - i have seen plenty....
I took a multimeter to check the battery and have measured several points with different voltage readings. (from right to left on the Batt. Connector board: 11,05V / 7,37V / 3,68V comming from the Cells).
When powered on - the main board Battery connector (left to right) gives following reading:
Batt NEG - sys 0,02V (possibly 0V)
Batt NEG - sda 3,38V
Batt NEG - scl 3,38V
Batt NEG - BATT 3S 1 12,84V
Batt NEG - BATT 3S 2 12,84V
Batt NEG - BATT 3S 3 12,84V
Batt NEG - BATT 3S 4 12,84V
Checking the Battery Connector (not connected to the mainboard) i get:
Batt NEG - sys 0,3V
Batt NEG - sda 0,18V
Batt NEG - scl 0,17V
Batt NEG - BATT 3S 1 0V
Batt NEG - BATT 3S 2 0V
Batt NEG - BATT 3S 3 0V
Batt NEG - BATT 3S 4 0V
does it just need a new battery? is the Connector board from the battery damaged? i have sources for new batterys for late 2013 Retinas - and yes - i know that it is not a "servicable" Part.
all help is very appreciated !!!
+pics from coconutbattery:
+[image|584601][image|584600]
+
+
btw- the residue on the Logicboard is from cleaning it - not from the spill..
Thanks, Mike

デバイス:

MacBook Pro 15" Retina Display Late 2013

ステータス:

open

編集者: Mike ,

タイトル:

-Not charging after tiny water spill 820-3662-03
+To the Tekkies: Not charging / water spill 820-3662-03

テキスト:

[image|584486]

Hi,

just got my hands on a 15" late 2013 MBP with a tiny water issue (bottom of the case) Its working fine on Power - but the Battery is not charging.

i allready did smc reset and PRAM NVRAM Reset.

only 2 of the water indicators are red. One on the left Battery and the other is on the right side of the battery connector board. all other Indicators are white. there is no sign of corrosion - or signs of liquid on the mainboard - i have seen plenty....

I took a multimeter to check the battery and have measured several points with different voltage readings. (from right to left on the Batt. Connector board: 11,05V / 7,37V / 3,68V comming from the Cells).

When powered on - the main board  Battery connector (left to right) gives following reading:

Batt NEG - sys 0,02V (possibly 0V)

Batt NEG - sda 3,38V

Batt NEG - scl 3,38V

Batt NEG - BATT 3S 1 12,84V

Batt NEG - BATT 3S 2 12,84V

Batt NEG - BATT 3S 3 12,84V

Batt NEG - BATT 3S 4 12,84V

Checking the Battery Connector (not connected to the mainboard) i get:

Batt NEG - sys 0,3V

Batt NEG - sda 0,18V

Batt NEG - scl 0,17V

Batt NEG - BATT 3S 1 0V

Batt NEG - BATT 3S 2 0V

Batt NEG - BATT 3S 3 0V

Batt NEG - BATT 3S 4 0V

does it just need a new battery? is the Connector board from the battery damaged? i have sources for new batterys for late 2013 Retinas - and yes - i know that it is not a "servicable" Part.

all help is very appreciated !!!

btw- the residue on the Logicboard is from cleaning it - not from the spill..

Thanks, Mike

デバイス:

MacBook Pro 15" Retina Display Late 2013

ステータス:

open

編集者: Mike ,

タイトル:

Not charging after tiny water spill 820-3662-03

テキスト:

+[image|584486]
+
Hi,
just got my hands on a 15" late 2013 MBP with a tiny water issue (bottom of the case) Its working fine on Power - but the Battery is not charging.
i allready did smc reset and PRAM NVRAM Reset.
only 2 of the water indicators are red. One on the left Battery and the other is on the right side of the battery connector board. all other Indicators are white. there is no sign of corrosion - or signs of liquid on the mainboard - i have seen plenty....
I took a multimeter to check the battery and have measured several points with different voltage readings. (from right to left on the Batt. Connector board: 11,05V / 7,37V / 3,68V comming from the Cells).
When powered on - the main board Battery connector (left to right) gives following reading:
Batt NEG - sys 0,02V (possibly 0V)
Batt NEG - sda 3,38V
Batt NEG - scl 3,38V
Batt NEG - BATT 3S 1 12,84V
Batt NEG - BATT 3S 2 12,84V
Batt NEG - BATT 3S 3 12,84V
Batt NEG - BATT 3S 4 12,84V
Checking the Battery Connector (not connected to the mainboard) i get:
Batt NEG - sys 0,3V
Batt NEG - sda 0,18V
Batt NEG - scl 0,17V
Batt NEG - BATT 3S 1 0V
Batt NEG - BATT 3S 2 0V
Batt NEG - BATT 3S 3 0V
Batt NEG - BATT 3S 4 0V
does it just need a new battery? is the Connector board from the battery damaged? i have sources for new batterys for late 2013 Retinas - and yes - i know that it is not a "servicable" Part.
all help is very appreciated !!!
+btw- the residue on the Logicboard is from cleaning it - not from the spill..
+
Thanks, Mike

デバイス:

MacBook Pro 15" Retina Display Late 2013

ステータス:

open

編集者: Mike ,

タイトル:

-Not charging after tiny water spill 820-3547-05
+Not charging after tiny water spill 820-3662-03

テキスト:

Hi,

just got my hands on a 15" late 2013 MBP with a tiny water issue (bottom of the case) Its working fine on Power - but the Battery is not charging.

i allready did smc reset and PRAM NVRAM Reset.

only 2 of the water indicators are red. One on the left Battery and the other is on the right side of the battery connector board. all other Indicators are white. there is no sign of corrosion - or signs of liquid on the mainboard - i have seen plenty....

I took a multimeter to check the battery and have measured several points with different voltage readings. (from right to left on the Batt. Connector board: 11,05V / 7,37V / 3,68V comming from the Cells).

When powered on - the main board  Battery connector (left to right) gives following reading:

Batt NEG - sys 0,02V (possibly 0V)

Batt NEG - sda 3,38V

Batt NEG - scl 3,38V

Batt NEG - BATT 3S 1 12,84V

Batt NEG - BATT 3S 2 12,84V

Batt NEG - BATT 3S 3 12,84V

Batt NEG - BATT 3S 4 12,84V

Checking the Battery Connector (not connected to the mainboard) i get:

Batt NEG - sys 0,3V

Batt NEG - sda 0,18V

Batt NEG - scl 0,17V

Batt NEG - BATT 3S 1 0V

Batt NEG - BATT 3S 2 0V

Batt NEG - BATT 3S 3 0V

Batt NEG - BATT 3S 4 0V

does it just need a new battery? is the Connector board from the battery damaged? i have sources for new batterys for late 2013 Retinas - and yes - i know that it is not a "servicable" Part.

all help is very appreciated !!!

Thanks, Mike

デバイス:

MacBook Pro 15" Retina Display Late 2013

ステータス:

open

オリジナル投稿者: Mike ,

タイトル:

Not charging after tiny water spill 820-3547-05

テキスト:

Hi,

just got my hands on a 15" late 2013 MBP with a tiny water issue (bottom of the case) Its working fine on Power - but the Battery is not charging.

i allready did smc reset and PRAM NVRAM Reset.

only 2 of the water indicators are red. One on the left Battery and the other is on the right side of the battery connector board. all other Indicators are white. there is no sign of corrosion - or signs of liquid on the mainboard - i have seen plenty....

I took a multimeter to check the battery and have measured several points with different voltage readings. (from right to left on the Batt. Connector board: 11,05V / 7,37V / 3,68V comming from the Cells).

When powered on - the main board  Battery connector (left to right) gives following reading:

Batt NEG - sys 0,02V (possibly 0V)

Batt NEG - sda 3,38V

Batt NEG - scl 3,38V

Batt NEG - BATT 3S 1 12,84V

Batt NEG - BATT 3S 2 12,84V

Batt NEG - BATT 3S 3 12,84V

Batt NEG - BATT 3S 4 12,84V

Checking the Battery Connector (not connected to the mainboard) i get:

Batt NEG - sys 0,3V

Batt NEG - sda 0,18V

Batt NEG - scl 0,17V

Batt NEG - BATT 3S 1 0V

Batt NEG - BATT 3S 2 0V

Batt NEG - BATT 3S 3 0V

Batt NEG - BATT 3S 4 0V

does it just need a new battery? is the Connector board from the battery damaged? i have sources for new batterys for late 2013 Retinas - and yes - i know that it is not a "servicable" Part.

all help is very appreciated !!!

Thanks, Mike

デバイス:

MacBook Pro 15" Retina Display Late 2013

ステータス:

open